Menstruációs bugyi

Következő eszköz, amit használhatsz vérzésed alatt, az a menstruációs bugyi. Ezekben a bugyikban az a különleges, hogy a láb közötti részt úgy van megerősítve, mintha betét lenne, nem kell külön betétet használnod. Ez a bugyi megoldja a vér összegyűjtését. Ugyanaz a nedvszívó és vízzáró réteg van itt, mint a mosható betéteknél. Általában 1-4 tamponnak megfelelő mennyiséget tudnak magukba szívni fajtájuktól függően. Minden készítőnek van több fazonja is (akár tanga/magasderekú/brazil), illetve sokszor színt is választhatsz (nekem csak „uncsi” feketém van).

2 normál és egy erősebb napokra való bugyim van. Éjszakára szoktam őket gyengébb napokon használni vagy akkor, amikor tudom, hogy nem kell majd őket cserélni. Mert lássuk be, míg a betétet csak lepattintod a bugyidról, összehajtod és teszed fel az újat, itt le kell venni a nadrágodat, ha cserélni szeretnél, ami néha nehezebben kivitelezhető, mondjuk a vonat mosdójában.

A tisztítást ugyanúgy szoktam megoldani, mint a mosható betéteknek: perkarbonátos vízben áznak a kis vödrömben a betétek és a bugyik egymással csodás harmóniában, majd irány a mosógép. Itt is igaz természetesen, hogy egyszer kell befektedned ezekbe a darabokba, amik utána évekig kiszolgálnak, ezáltal takarékosak és környezetkímélőek.

Kis hazánkban is több márka van, akik közül választhatsz, nézz szét, melyik tetszik neked a legjobban. Nekem Yonipanties bugyijaim vannak, de böngésszetek Emilla, This is Redy és a többi oldalakon is! Ha már befektetés: Tény, hogy ezek a darabok, bármit is választhatsz, többe kerülnek, mintha a drogériában megvennél egy csomag betétet, de ha ezeket összeadod, szerintem sokkal jobban jössz ki. Ha két csomag átlagos, 20 darabos betétet ezer forintért veszel minden hónapban, az évi 24 ezer forint és akkor csak a betétet számoltuk. Egy menstruációs bugyit már átlagosan 6000 forint körültől kapsz. Egy átlagos mosható betét 2000-2500 Ft/darab és évekig tudod használni, tehát egy 5 darabos kezdőszettel is beljebb vagy már, mintha eldobhatót vásárolnál (és most csak nagggyon durva általánossággal számoltam természetesen…).

Olvass tovább...