Kisajkak, nagyajkak

Let’s talk Punci! Nincs két egyforma szín, méret és alak – egyedi, mint amilyen Te vagy!

Nincs olyan, hogy csúnya, higgyétek el! Aki csak egyszer is megjegyzést tesz bármire is Vele kapcsolatban, az nem érdemli meg, hogy a közelébe menjen! (Amiket felnőtt filmekben láttok babaszerű, megsúgom, hogy hatalmas százaléka olyanra van plasztikázva!) Lehet kisebb/nagyobb, lehet aszimmetrikus, előfordul, hogy a kisajak nagyobb, mint a nagyajak.

Feladatuk a szeméremrés védelme, illetve az itt található mirigyek váladéktermelése.

A szeméremdombunk zsírszövete a szeméremrés mellett a nagyajkakban folytatódik, ami a bemenet alatt a gát területén, a nagyajaki fékben egyesül. A külső oldala szőrrel fedett, míg a belső fele szőr nélküli, tele idegvégződésekkel. A szőr mellett izzadságmirigyek is találhatóak itt. A nagyajkak a férfiak herezacskójának felelnek meg fejlődéstanilag. 

A kisajkak a nagyajkak és a hüvelybemenet között találhatóak, melyek felül a csiklót fogják közre és alkotják a csikló fityma részét (igen, nekünk is van), alul a nagyajkak alsó harmadánál elkeskenyednek és eltűnnek. A Bartholin mirigy is nagyjából itt található, melynek feladata, hogy nemi izgalom hatására síkos váladékot termeljen, ami a bemenetet nedvessé teszi.

A kisajkakban sem szőr sem izzadságmirigy nincs, van viszont faggyúmirigy, ami az illatanyagokat adja, ami szintén egyedi. A kisajkak felső és oldalsó része, valamint a nagyajkak fékben összefutó redői adják a hüvelytornácot, ennek felső részén van a húgycső nyílása, illetve a hüvelybemenet. 

A húgycső mellett találhatóak a  Skene-féle mirigyek, amik fejlődéstanilag a prostatának felelnek meg és nemi izgalom hatására váladékot termelnek, illetve a férfiakhoz hasonló ejakulációra képesek (squirting, hamár a felnőtt tartalmaknál voltunk az elején), bár erről még nem tudtak teljesen megegyezni a kutatók.

Szimbolikája: A nemiség védőkapuja, ami szó szerint és átvitt értelemben is a belső világodba vezet. Ha itt van nehézséged (kiütés, viszketés, bármi) gondolod át, hogy van-e problémád azzal, akit ideengedsz, illetve te hogyan tudod elfogadni saját magad – szó szerint szőröstül-bőröstül.

Olvass tovább...