Hüvely II. – Váladék, illatok és egyéb állatfajták

A hüvelyváladékot a nyálkahártyáról lesodródott sejtek, mikroorganizmusok és fehérjék, elektrolitok, stb. alkotják. Mikroorganizmusok között található itt Candida, Lactobacillus és még legalább 5-10 féle baktérium. Tehát: ha Candida fertőzésed van, azt nem elkapod, hanem a hüvelyflórád egyensúlya borul fel, visszaszorul a Lactobacillus flóra, stb. 

A hüvely erősen savas, Ph-ja  3.8-4.2 között normálisan. Ha ez megváltozik valami miatt, ismét felborul az egyensúly, és megjelenhet a fertőzés. Ebben a savas körülményben amúgy a spermiumok csak órákig életképesek, fogantatáshoz kell a termékeny méhnyaknyák, ami a túlélést biztosítja nekik. És ha már váladék: ez a savas Ph tudja a bugyi színét „kimarni”, ami nem utal betegségre vagy bármi ilyesmire. Rossz, ha kedvenc bugyink lesz az áldozat? Persze! Normális ez? Teljesen!

A hüvely „szaga” abszolút a ciklus hormonális változásitól függ, de befolyásolja még többek között a terhesség, pubertáskor, menopausa, stb. és ez is egyedi! A kellemes illat segíti a nemi izgalom kiváltását a partnerben. Ha ez az illat kellemetlenné válik vagy a szokásoshoz képest változik, bűzössé válik – fertőzés jelzője lehet! TEHÁT: a hüvelynek mindig van illata, olyan hogy szagtalan, nincs! Ne mosogasd feleslegesen mindenféle mosakodókkal! Öntisztító a rendszer, a tested megoldja ezeket a dolgokat, és így kimosod a normál flórádat is!

A másik kedvelt dolog, amin mindenki szeret fennakadni: levegő a hüvelyben, illetve annak távozása (a puncipuki). Ha ez egy sok pozíciót váltós, jól sikerült éjszaka után néha előfordul, teljesen oké, a bepumpált levegőnek távoznia kell valahogyan. Fordított testhelyzetből pozícióváltáskor (gyertyaállás) is előfordulhat, ha azonban ez gyakran megesik, esetleg aktustól függetlenül is, mindenképpen kell gondolkodni a hüvelyizmok gyengeségére!!

A hüvely szimbolikája: önmagam odaadása, élet adása, befogadás képessége. Ha gyakorta vannak itt problémáid – gyulladás, visszatérő fertőzések, fájdalmas az együttlét – az alábbi dolgokat gondold végig, hátha ilyen területeken érdemes munkát végezned: befogadással probléma, nem igazán akarom azt, akinek odaadom magam, szexualitással kapcsolatos blokk, tabu, szégyenérzet nemiséggel kapcsolatban, csúnyán végződött párkapcsolat le nem zárása (akár tudat alatt/családi „örökség” részeként is!!!).

Olvass tovább...