A döntés lehetősége

Amit látsz: abortusza volt.
Amit nem látsz/sose hallgattál végig (én igen):
– „De a barátnőm azt mondta, hogy az első alkalomtól nem lehetek terhes.” (mert az anyját nem merte megkérdezni)
– „Nem mondhatok nemet, mert „agyonver” az uram.”
– „Végre otthagytam az a szemétládát, hát most ennek szüljek gyereket?”
– „Már van otthon 4 gyerekem, akiket épphogy el tudunk tartani, hiába dolgozunk 3 különböző helyen. Higgye el, nem vagyok én rossz ember.” (elhiszem, tényleg)
– „Nem mertem bemenni esemény utániért a kórházba, mert egyszer már kellett és akkor nagyon megaláztak, reméltem, hogy megúszom.”
– „A f.szkalap lehúzta a gumit és nem szólt.”
– „De hát szülés óta nem jött meg!” (a menstruációt mindig ovuláció előzi meg, tehát igen, teherbe lehet esni)
– „Drága a bogyó, nem tudom megvenni, az uram meg nem húzza fel a gumit.”
– „De olyan időben sz.xeltünk, amikor már nem lehetek terhes!” (kivéve, ha elhúzódó, nem szabályos ciklusa van valakinek és pl. a 24. napon ovulál, akkor dehogynem)
– „De fogamzásgátlót szedek!” (igen, csak 5 napig hányt és fosott folyamatosan/antibiotikumot szedett, stb.)

És akkor most a nemi erőszakból és a vérfertőzésből fogant terhességekről ne is beszéljünk… Az ilyen javaslatokat hozó emberek soha, de soha nem dolgoztak nőkkel, pláne nem hallgatták meg őket, főleg nem ilyen szituációkban. Persze, van aki „sportot” űz a dologból és a beavatkozás után 1 órával már lelógnak az épület elé cigizni, de higgyétek el, hogy a legtöbben nem boldogan fekszenek be a beavatkozásra, sőt…

A romló demográfiai adatokat nem ez fogja megoldani. Ez egy még mélyebb depresszióba és félelembe fogja lökni a nőket. Mi lenne, ha ezeket az erőforrásokat a prevencióra és edukációra fordítanánk inkább és megtanítanánk a Nőknek, hogy hogyan működik a testük, hogy ne úgy parázzák végig az összes aktust, hogy „úristen, de mi van ha terhes leszek?!”.

Én csak annyit szeretnék kérni, hogy engedtessék már meg a döntés lehetősége. Ez egy nagyon nehéz és életet formáló döntés, ne nehezítsük meg még jobban. Hagyjuk már meg az emberi méltóságot.
Nem egyetérteni kell, hanem megérteni. Köszi.

Olvass tovább...