Önelfogadás

Amit a mai fejemmel mondanék a gyerek/tini/fiatalabb énemnek.

Nem baj, ha:

– a 12 éves testeden megjelenő formákkal és striákkal még nem tudsz mit kezdeni, és ne aggódj, a haragoslila csíkokból fehér lesz és az amúgy is falfehér bőrödön nem lesz feltűnő, és amúgy is senkit sem fog érdekelni.

–  a tesiöltözőben „Jéghegycsöcsnek” hívnak, minden szépen ki fog kerekedni és egy elég csecse kis dekoltázs lesz belőle.

– elgondolkodsz azon, hogy nyaralás előtt kéne egy Kiskegyed-féle 5 kiló 5 nap alatt diétát tolni, mert hát bikiniben kell majd lennem és nincs lapos hasam, így nem mehetek emberek közé, mert rájössz majd, hogy bárhogyan is kimehetsz a strandra.

– egyik újságban sem látsz olyan testet, mint a tiéd, mert az nem a valóság.

– a balettmestered azt mondja, hogy  „Lányok, ma már nem kéne vacsorázni…” és ezt te be is tartod, mert ma már nem így csinálod.

– kockás füzetben vezeted, hogy mit ettél és fitness magazinok kalóriatáblázataiból számolod ki, hogy aznap „jól” teljesítettél-e és esetleg kompenzáltál másnap, mert rá fogsz jönni, hogy ez nem egészséges.

– 6 után nem mertél már enni és napi 1-1,5 órát tornáztál, mert wellnessbe fogtok menni és sikerült elérned, hogy a DD-s melleid mellé kilátszottak a bordáid, mert rájössz majd, hogy ettől nem leszel boldogabb.

– más azt mondja, hogy „ne sírjon a szád, más ezekre milliókat költ” és „persze, neked ilyen testtel könnyű lehet mindent elérned”, mert ez nem rólad, hanem az ő problémáiról szól.

– úgy veszted el a szüzességed, ahogy az a „Nagykönyvben” meg van írva, ez semmit nem von le az értékedből.

– a „nem baj, innen tudsz még fogyni, de azért ugye betehetem a melleid közé a farkamat majd?” mondat után nem álltál fel és mentél haza azonnal, mert nem tudtad, hogy reagáld le a szituációt, mert meg fogsz tanulni kiállni magadért intim szituációkban.

– gyűlölöd, hogy nem találsz magadra ruhát, mert nem standard méret vagy, mert majd megtalálod azokat a darabokat, amik jók rád, bár a ruha – és melltartóvásárlás sosem lesz a kedvenced

– nem vagy mindig tökéletesen elégedett magaddal, mert legalább törekszel arra, hogy békében legyél magaddal.

– utálod a menstruációdat, mert eljön az idő, amikor értékelni fogod, hogy a tested hónapról hónapra jól működik és megtalálod az erőt ebben.

– 33 évesen nem szültél 3 gyereket és nincs még férjed, mint ahogy azt eltervezted és mint ahogy azt elvárják tőled, mert a megfelelő időben ez is meg fog érkezni az életedbe, csak próbálj meg továbbra is bízni benne, ami sokszor kib.szott nehéz.

– nem vagy tökéletes, mert így vagy Önmagad.

Legyél büszke Magadra, mert dolgozol azzal és azon, hogy jól érezd magad a bőrödben!

Olvass tovább...